Aydın'ın Didim ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan iki ayrı botun batması sonucu 1 kişi öldü, 14 göçmen yaralı olarak kurtarıldı. Kayıp olan göçmenlerin 7'inin Yunan sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığı öğrenilirken kayıp olan 23 kaçağı arama çalışmaları sürüyor

Edinilen bilgiye göre, Didim'den yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan ve birisinde 37 diğerinde ise 8 kaçak göçmenin bulunduğu iki ayrı bot Tekağaç mevkisi açıklarında battı. İlk botun sabah saat 10.30 sıralarında battığı öğrenilirken 37 göçmeni taşıyan bot 13 kişi yaralı olarak kurtarılırken 1 göçmen ise hayatını kaybetti. Kayıp olan 24 göçmeni arama çalışmaları devam ederken saat 13.30 sıralarında ise Mavişehir açıklarında 8 göçmeni taşıyan başka bir botun battığı bildirildi. Batan botan 1 göçmen balıkçılar tarafından kurtarılırken, 7 kaçak göçmeni arama çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, yaralı olarak kurtarılan 13 göçmen Didim devlet Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybeden 1 göçmenin cesedi Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.