Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Kadınları Derneği işbirliğinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi’nin desteği ile uygulamaya konulan “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi” hakkında panel düzenleniyor.

Kadınların üretkenliği konusunda farkındalık oluşturma ve kadın girişimciliğini artırma hedefiyle hayata geçirilen projenin kamuoyuyla paylaşılması kapsamında düzenlenecek panel 9 Nisan Perşembe günü saat 18.00’da Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde bulunan İş Kadınları Derneği Köşkü’nde yapılacak.

Panel konuşmacıları, girişimci, ekonomist Necdet Ergün ile DAÜ-KAEM Başkanı Doç. Dr. Süheyla Erbilen olacak.

KADINLARA EĞİTİMLER VERİLECEK

İş Kadınları Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi” kapsamında, kadınlara iş fikirlerine hayat vermek amacıyla eğitim verilecek.

Bu eğitimler arasında “Kadın Emeğinin Farkındalığı”, “Girişimcilik”, “KKTC’de İş Kurma, Kredi ve Hibe İmkanları” ile “İş Planı Hazırlama” gibi konular yer alacak.

Eğitimler, Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele ve Karpaz olmak üzere 6 merkezde gerçekleşecek. Eğitimler sonucunda, iş fikri olan ve eğitimler desteğiyle iş planı hazırlayan kadınların finansman desteğine ulaşması sağlanacak

İş Kadınları Derneği’nden yapılan açıklamada, projenin ülkenin ekonomik kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlamak, işsizliğin azaltılması, aile refahının artırılması ve daha sağlıklı nesiller için kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması için hayati önem taşıdığı kaydedildi.

İş Kadınları Derneği, açıklamada “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi” kapsamında hedeflenenlere de işaret etti.

EĞİTİMLER İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Öte yandan verilen bilgiye göre, ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında, Haziran-Temmuz 2015 döneminde gerçekleşecek eğitimler için kayıtlar bu ay itibariyle başladı.

İlgilenenlerin, 0533 828 5777 numaralı telefondan, proje koordinatörü Tigün Ertanın’a kayıt yaptırmaları istenirken, proje ile ilgili detaylı bilgiye ayrıca https:// twitter.com/kadinemegikktc sayfasından da ulaşılabileceği belirtildi.