Suna Erden

Nijeryalı 22 yaşındaki üniversite öğrencisi kadın ile zorla ilişkiye girmeye çalıştığı ancak kadının kabul etmemesi üzerine darp ettiği öne sürülen Meriç Koçyiğit, “kadın hırsızlık yaptı, bana iftira attı” iddiasında bulundu.

Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde Pazartesi akşamı görgü tanıkları çıkmaz yoldaki boş arazide Nijeryalı bir kadının üzerinde yarı çıplak bir adam gördü ve kadın tam o esnada “imdat” diye bağırıyordu. Birkaç görgü tanığı polisi aradı ve polis gelinceye kadar adamı tutmaya çalıştı. Nijeryalı kadının şalı, ayakkabıları ve saçları yerlerde savrulmuş bir şekildeydi. Duruma el koyan polis, kadını hastaneye, kadına saldıran Meriç Koçyiğit’i ise karakola götürdü. Kadın ifadesinde otostop çektiğini ancak kendisini alan Koçyiğit’in zorla cinsel ilişkiye girmek istediğini ve darp ettiğini öne sürdü. Meriç Koçyiğit ise iddialarının tam tersini öne sürerek, kadının para karşılığı cinsel ilişkiye girmek istediğini, kabul etmeyince aralarında tartışma yaşandığını ileri sürdü. 

Aleyhine “Cinsel saldırı ve darp” suçlamaları getirilen zanlı önceki gün Girne’de mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı. Suçsuz olduğunu, mağdur olduğunu, kadını yardım etmek amacı ile aracına aldığını ancak iftiraya kurban gittiğini ileri süren Koçyiğit Star Kıbrıs’a konuştu. 

ARACINA NASIL ALDI 

Yaşananların bir şansızlık olduğunu öne süren Koçyiğit şunları iddia etti: Olay gecesi Lapta’dan geliyordum. Yağmur yağıyordu. Karaoğlanoğlu bölgesinde biri otostop çekiyordu. Yüzünü montu ile kapatmıştı. Kadın mı erkek mi anlamadım. Aracıma binince kadın olduğunu gördüm. Nereye gidiyorsun diye sordum. Girne Amerikan Üniversitesi’ne gideceğini söyledi. Çin Pazarı civarına gelince eve gideceğini söyleyip olayın meydana geldiği yola girmemi istedi. Yolun çıkmaz yol olduğunu bilmiyordum. Yola sapınca anladım ve aracımı park ettim. 

OLAY NASIL BAŞLADI 

“Aracı durdurunca bana “cinsel ilişkiye girelim bana 200 TL ver” dedi. Ben kabul etmedim ve arabadan inmesini söyledim. İnmemek için direndi daha sonra inmeye karar verdi ancak tam araçtan çıkacağı zaman boynumdaki altın kolyeyi çekip aldı. Kaçmaya başladı tam anayola çıkıyordu saçlarından yakaladım. Saçları takma olduğu için elimde kaldı. Bu arada “Help Me” diye bağırdı. Kolumu ısırdı.” 

NEDEN ÇIPLAKTI VE KADININ ÜZERİNDE NE İŞİ VARDI 

“Kol saatimi söktü. Üzerimdeki kazağı ve atleti zorla çıkardı. Beni kemerimden tutup çekince üst üste düştük. O esnada bazı insanlar beni çıplak ve kadının üstünde görünce tecavüz etmeye çalıştığımı sandı. Oradaki insanlar polis aradılar ve ben bekleyip kaçmadım.” 

"TRAFİK CEZAM DAHİ YOK"

“12 yıldır bu ülkedeyim. Trafik cezam dahi yok. Kadına sadece bir tokat attım. Zincirin manevi değeri vardı. Eşimin doğum günü hediyesiydi. Öte yandan ben işe gidecektim ve işe gideceğim bir vakit neden böyle bir şey yapayım. Kadın hırsızlık yaptı ve ortaya çıkmaması için bu oyunu oynadı. Benim tek suçum onu darp etmekti.”