Özgecan Aslan davasını takip eden Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) adına konuşan Avukat Ebru Coşkuner, yeni iktidarın, kadın şiddetine yönelik kanuni düzenlemeleri ivedilikle yapmaları gerektiğini söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüze direndiği için hunharca öldürülen Özgecan Aslan davasının ilk duruşması, çok sayıda avukatın katılımıyla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmanın ilk arasında basın açıklaması yapan Osmaniye Barosu Kadın Hakları Komisyonu 13. Dönem Sözcüsü Avukat Ebru Coşkuner Kolak, Özgecan Aslan cinayetinden sonra da kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini kaydetti.

Dünya üzerinde hiçbir savaşta kadın cinayetleri kadar kayıplar verilmediğini söyleyen Avukat Kolak, Mecliste yeni oluşacak iktidardan şu taleplerde bulundu:

"Şiddet faillerinin de rehabilitasyona tabi tutulmasını, çocuklarımıza toplumsal cinsiyet eşitliğinin özümsetileceği bir eğitim politikası izlenilmesini talep ediyoruz. Anne adayı olan veya anne olan kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılmamasını istiyoruz. Kendi bedenimiz üzerinde karar verme hak ve özgürlüğünün sadece bize ait olduğunun yasama erki tarafından da yasalaştırılmasını talep ediyoruz. Devlet nezdinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin temini için bireylerin fırsatları kullanma, hizmet ve kaynaklara ulaşmada cinsiyet farklılığına maruz kalmamasının sağlanmasını talep ediyoruz."