Bir süre önce kurum-kuruluşlar ve özel sektör ile başlatılan LTB Kadın Sığınma Evi’nin ihtiyaçlarına yönelik işbirliğinde ihtiyaçların büyük kısmı giderilirken, geriye kalan ihtiyaçlar için LTB’nin Facebook sayfası üzerinden başlattığı kampanya sonucunda, tüm eksiklikler yurttaşların katkıları ile giderildiği açıklandı.

HARMANCI: “ÜLKEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, kampanya sonrası yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik perspektifleri çerçevesinde birçok Kuzey Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek başkent belediyesi olarak Kadın Sığınma Evi’ni ülkeye kazandırmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Harmancı kampanyaya gösterilen ilginin, şehrin insanlarının şehrin yönetimi ve geleceği ile ilgili hassasiyet, duyarlılık ve işbirliği içinde olma istencinin en somut yansıması olduğunu kaydetti.

Harmancı, daha önce iki kez düzenledikleri “Lefkoşa Koşuyor Maratonu” ile barınakta belli iyileştirilmeler yapıldığını ve engelsiz aracın şehrin insanlarının kullanımına kazandırıldığını, ayrıca yine işbirliği içerisinde ihtiyaçlı insanlara yönelik “Paylaşım Mutfağı”nın LTB bünyesinde sivil toplum, kurum ve kuruluşlar ile yine ilk kez başkent Lefkoşa’da LTB bünyesinde yaşam bulduğunu söyledi.

Başkan Harmancı katkı koyan, işbirliği gösteren herkese tüm Lefkoşalılar adına teşekkür etti.

Belediye açıklamasına göre, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara yönelik hizmet verecek olan Kadın Dayanışma Evi, LTB yönetiminde olacak ve hizmete girecek LTB Kadın Sığınma Evi ülkede yerel yönetimlerin uyguladığı proje olarak ilk olma özelliğini taşıyacak.

HEDEF EKİM AYI BAŞINDA HİZMET VERMEK

LTB’nin Kadın Dayanışma Evi projesi kapsamında yer alan ve şu anda tadilat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu LTB Kadın Sığınma Evi’nin Ekim ayı başında hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.