Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, KKTC’de kadına yönelik şiddettin her geçen gün arttığını söyledi. Polise ve “Alo 183” hattına yapılan şikâyetlerin çoğunun fiziksel şiddete ilişkin olduğunu kaydeden Yiğiter, “Son 19 ayda 364 kadın ücretsiz ‘Alo 183’ hattına, şiddette uğradığına dair ihbarda bulundu. Bu veriler korkutucu” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yiğiter, devleti ülkede yaşanan şiddet olaylarına ve istismarlara “seyirci kalmakla” suçladı. Yiğiter, sivil toplum örgütleriyle kadın örgütlerine “birlikte hareket etmeye” çağrısında bulundu.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, gece kulüplerinden yılda 7,5 milyon TL vergi alındığını da savunarak şunları söyledi:

“Gece kulüpleri ve kumarhaneler kapatılmalı, kadına şiddeti önleyecek etkili tedbirler alınmalı. Kadın sığınma evleri açılmalı. Şiddete karşı adli yardımı içeren kapsamlı yasa çalışması yapılmalı. Okullarda ‘şiddetin her türlüsü’ ile ‘cinsiyet eşitliği’ konuları müfredata dahil edilmeli.”