Kampta, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün ve CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya da yer aldı.

Gençlik Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Burcu Lefkonuklu, Faika Deniz Paşa, Dr. Nesil Bayraktar ile Feminist Atölye aktivistleri Doğuş Derya ve Fezel Nizam, kampta, “Toplumsal Cinsiyet, Kadının İnsan Hakları, Kadına Karşı Şiddet, Kadın Sağlığı, Toplumlar Tarihinde Kadın, Yasalar Çerçevesinde Kadının Ekonomik Hakları ve Şiddete Karşı Stratejiler” konularında atölyeler gerçekleştirdi.

Mesarya Kadın İnisiyatifi Aktivisti Hare Yakulaf, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün katkılarıyla organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, kadınları bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratarak sosyalleşmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, ülkemiz geleceğinin en büyük teminatı olan gençlerin yetişmesinde kadının önemine vurgu yaparak, bilinçli kadınların gençlerin gelişiminde ve yetişmesinde büyük rol oynadıklarını ve söz konusu eğitimlerin büyük önem içerdiğini kaydetti.

Düzgün, kadının toplumda çok önemli yer tuttuğunu belirterek, dünyayı güzelliklerin kurtaracağını ve ilerici kadınlarla dünyanın daha güzel olacağını vurguladı.

Kadınların her alanda daha fazla yer alması gerektiğini ve Meclis’te de yarı yarıya kadın siyasilerin olması gerektiğini kaydeden Düzgün, etkinlikte katkı koyan herkese teşekkür etti.