İş Kadınları Derneği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi’nin desteği ile uygulamaya konulan "Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi" kapsamında 6 bölgede kadınlara girişimcilik eğitimleri verildi.

İş Kadınları Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi kapsamında 1 Haziran’da Lefkoşa’da başlayan eğitimler; Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, İskele, Gazimağusa ve Yenierenköy’de olmak üzere toplam 6 merkezde gerçekleştirildi.

Ülkenin 6 bölgesinden kendi işini kurmak, geliştirmek isteyen 160 kadın bu eğitimlere katılarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın emeğinin farkındalığı,  girişimcilik, bütçe hazırlama, nakit yönetimi, iş fikri oluşturma, yaratıcılık egzersizleri, ülkedeki hibe, kredi imkânları, pazarlama, pazar araştırması, satış planı ve iş planı hazırlama gibi ilgili konularda eğitim gördü.

Eğitimler, DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi ve DAÜ Girişimcilik Merkezi’nden toplam 10 eğitmen tarafından verildi.

İlk aşamaya katılan kadınlarımıza yönelik ikinci aşama eğitim ve danışmanlık hizmetleri Eylül 2015 de başlayacak.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye https://www.facebook.com/kadinemegiprojesi ve https://twitter.com/kadinemegikktc sayfalarından ulaşılabilir.