Kadir Gecesi binlerce kişinin ziyaret ettiği Sultanahmet'e büyük bir coşkuyla kutlandı. Cami içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar cami avlusunda ve dışarıda çimler üzerinde namazlarını kıldı.

Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi'nde dolayısıyla Sultanahmet Cami'nin akın eden binlerce kişi teravih namazını burada kıldı. Camiyi hınca hınç dolduran vatandaşlar cami avlusunda izdihama yol açtı. Vatandaşlar tıklım tıklım dolan caminin avlusu ve çevresinde namazlarını kıldılar. Sultanahmet Camii'ne akın eden vatandaşlar fotoğraf çektirmeleri ilginç görüntüler oluşturdu. Abdest yerleri dolu olduğu için eşinin yardımıyla çimlerin üstünde abdest alan bir kişi dikkat çekti.

GEÇ SAATLERE KADAR İBADET SÜRDÜ

Cami içinde yoğunluktan adeta izdiham yaşandı. Dua esnasında bir kadın gözyaşları içinde dua ettiği görüldü. Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü. Sultanahmet Camii'ne ilk kez gelen bir vatandaş, "Bütün İslam Alemi'nin kandili mübarek olsun. İlk defa geldim Çok mutluyuz. Ramazan'ı huşu içerisinde geçirdik. Allah herkesin niyetini duasını kabul etsin" dedi.

Ailesi ile selfie çeken bir vatandaş, "Almanya'dan kandil için geldik. Bu mübarek günü Sultanahmet Camii'nde değerlendirelim dedik. Ailece de bir fotoğraf çekildik. Almanya'ya döndüğümüzde oradakilere göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi’nde Sultanahmet Camii doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Sultanahmet Camii doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Sultanahmet Camii doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Sultanahmet Camii doldu taştı