Hüseyin ÇİÇEK 

Yurtdışından getirttiği mobilya malzemeleri, önceki akşam yağan yağmur dolayısı ile tavanı akıtan Gazimağusa Limanı ambarında ıslanan ve zarara uğrayan Yahat Ticaret Direktörü Burak Yahat, konu ile ilgili şikayetini ilettiği liman yetkililerinden, “böyle şeyler olabilir, kafana takmaya değmez” cevabını aldığını ileri sürdü. 

Diyalog muhabirine şikayetini ileten Burak Yahat, yurtdışından önceki gün getirmiş olduğu ve toplam değeri 25 bin TL olan mobilya kulpları ile bağlantı elemanları malzemelerinin Gazimağusa Limanı’nın 9 numaralı ambarında bekletildiğini söyledi.  

Malzemeleri teslim almak için dün sabah gittikleri ambarda kolileri sırılsıklam bir şekilde bulduklarını anlatan Yahat, liman yetkililerine durumu ilettiği zaman, “ne yapabiliriz, olur böyle şeyler, bundan böyle önlem alırız” şeklinde cevaplar aldığını ve kendisi ile ilgilenilmediğini savundu. 

Ambarın çatısı halen akıtıyordu 

Gümrükleme şirketine durumu ilettiğini anlatan Yahat, önceki akşam yağan yağmurdan dolayı, ambarın çatısının da akıtması nedeni ile malzemelerin ıslandığını öğrendiğini söyledi.  

Malzemelerin su ile kesinlikle temas etmemesi gerektiğini vurgulayan Yahat, büyük bir kısmı ambalajsız olan malzemelerin kullanılamayacak durumda olduğunu belirterek, zararının büyük olduğunu dile getirdi.