Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da dün Maraş bölgesinde meydana gelen kazada, biri ağır 3 çocuk yaralandı.  Korpar isimli yedek parça dükkanının sol yan kısmında oyun oynayan 3 çocuğun üzerine dün saat 12.30 sıralarında  yedek parçaların konulduğu tahta dolap devrildi. Üzücü olayda, Ege ve Efe Yüğlük isimli ikiz kardeşler ile arkadaşları 3 yaşındaki Faruk Gür dolabın altında kaldı. Efe  ile Faruk şans eseri kısmen de olsa devrilen dolaptan kurtulsa da 5 yaşındaki Ege Yüğlük tamamen dolabın altında kaldı.

Büyük bir ses ile irkildiler

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre olay şu şekilde oldu: Ayşe Yüğlük’ün ikiz çocukları Ege ve Efe, kendilerine misafirliğe gelen ailenin çocuğu Faruk Gür ile dışarı oynamaya çıktı. Büyük bir gürültü ile irkilen çocukların aileleri bir anda dışarı fırlayınca dükkanın sol yan kısmında feci manzara ile karşılaştı. Efe ve Faruk’un vücudunun muhtelif yerleri dolap altında kalırken Ege tamamen dolabın altında kalmıştı. Hemen Ege’yi dolabın altından çıkaran ailesi minik çocuğu apar topar Mağusa Tıp Merkezi’ne götürdü.

Lefkoşa’ya sevk edildi

Tıp Merkezinde ilk müdahalesi yapılan  minik Ege, ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında çatlak tespit edilen  Ege, ambulans ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. hastenede gerekli tetkiklerin ve müdahalelerin yapıldığı Minik Ege’nin durumunun kritik olduğu belirtildi.

Ailesi perişan oldu

Minik Ege ve ikiz kardeşi Efe’nin annesi Ayşe Yüğlük ve babası polis memuru Emin Yüğlük hastane önünde oğullarından gelecek iyi bir haberi bekledi. Minik Ege, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken babası Emin Yüğlük, “Allah’ım onu bize bağışlasın” diyerek gözyaşı döktü. Yüğlük’ü meslektaşları sakinleştirmeye çalıştı.

İkiz kardeş ve Faruk taburcu oldu

Dolabın altında kalan diğer çocuklar Efe ve 3 yaşındaki Faruk Gür  Gazimağusa Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiler. 

Polis inceleme yaptı

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri olayın meydana geldiği iş yerinde incelemelerde bulundu. Polisin olay ile ilgili soruşturması sürüyor.