Kafesli Halk Parkı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Okul Öncesi Bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi dönem projesi kapsamında başlattığı girişimle ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) katkılarıyla hizmete açıldı.

Raif Rauf Denktaş adının da verildiği parkın açılışı için bugün bir tören düzenlendi.

Törene, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, UKÜ Rektörlük görevine asaleten atanan Prof. Dr. Halil Nadiri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Özdemir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Behbood Mohammadzadeh ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini veren Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu ve davetliler katıldı.

KURDELEYİ ÇOCUKLAR KESTİ

Kafesli Muhtarı Hüseyin Eminoğlu’nun da hazır bulunduğu açılışa bölge halkı ve çocuklar da ilgi gösterdi. Parkın açılış kurdelesini LTB Başkanı Harmancı, UKÜ yetkilileri, projeyi hayata geçiren öğrenciler ve çocuklar kesti.

PARK GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE YAPILDI

UKÜ Okul Öncesi Bölümü’ndeki 6 öğrencinin hayata geçirdiği ve çoğunluğu geri dönüşüm malzemelerinden oluşan Kafesli Halk Parkı’nın (Raif R. Denktaş Parkı) açılışında konuşmalar da yapıldı.

Proje Sorumlularından biri olan UKÜ Okul Öncesi Bölümü öğrencisi Ayşen Sağol, LTB’nin desteği, sponsorların katkısı, topladıkları bin TL’lik yardım ve kendi emekleriyle parka yeniden hayat verdiklerini söyledi.

Parkın gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini de kaydeden Ayşen Sağol, böyle bir projede yer almaktan mutlu olduğunu ve okuluyla gurur duyduğunu ifade etti.

NADİRİ: “TOPLUMA HİZMETİN ARTIRILMASI UKÜ’NÜN TEMEL VİZYONLARINDAN BİRİ”

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, topluma hizmetin artırılmasının UKÜ’nün temel vizyonlarından biri olduğunu kaydederek, söz konusu parkın atıl durumda olduğunu anımsattı.

Nadiri, Lefkoşa’nın, güzel yerlere ihtiyacı olduğunu kaydederek, böyle projelere hayat vermeye devam edeceklerini söyledi.

EMİNOĞLU

Kafesli Muhtarı Hüseyin Eminoğlu ise konuşmasında, son 10 yıldır parka tek çivi dahi çakılmadığını belirterek, özellikle bölge çocuklarının parka ne kadar özlem duyduğunu anlattı.

HARMANCI: “SURLARIN DIŞI NE HİZMET ALIYORSA SURLARIN İÇİ DE AYNI HİZMETİ ALMALI”

LTB Başkanı Harmancı ise konuşmasında, göreve başladığı günden itibaren Kafesli Muhtarıyla bu park için ne yapılabileceği konusunda istişare içinde olduğunu aktardı.

UKÜ öğrencilerinin Park Bahçe Şubesi’ne başvurduğu ve şubenin burayı önerdiğini anlatan Harmancı, “Surlar içi atıl durumda olmamalı. Surların dışı ne hizmet alıyorsa surların içi de aynı hizmeti almalı” dedi.

Bu parkın açılmasının sivil inisiyatiflerle belediyelerin işbirliği için güzel örnek oluşturduğunu belirten Harmancı, “Bu parkın bir diğer güzel özelliği de malzemelerin tümünün geri dönüşümden elde edilmesidir. Eski araba lastikleri, turşu kutuları kullanıldı. Bunun da bizler için özel bir anlamı var” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden LTB Başkanı Harmancı, parka yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından çocuklara ve misafirlere ikram yapıldı.

1432116569.jpg

1432116570.jpg