KKTC’ye günübirlik ziyaret gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

Görüşmede, Türkiye’nin Kıbrıs İşleri’nden de Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Tarım Doğal Kaynaklar ve Enerji Bakanı Erkut Şahali, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Yardımcısı Hüseyin Alanlı ve bazı milletvekilleri hazır bulundu.

Sibel Siber, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’de yeni oluşan meclisin başkanının ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmesinden ve onu ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Siber, “İlk ziyaretinizin bize olmasından ayrı bir sevinç duyuyoruz” dedi.

Kahraman’ı, yeni görevinden dolayı da kutlayan Siber, “Onurlu ve yüce görevde başarı dilerim” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Türkiye’yi hep yanlarında hissettiklerini belirterek, Cumhuriyet Meclisi’nin, yeni ve küçük bir cumhuriyetin meclisi olması ve KKTC’nin tanınmamasından kaynaklanan sıkıntıların aşılmasında anavatandan büyük destek aldıklarını söyledi. 

Deneyimli ve kurumsallaşmış TBMM ile işbirliği içinde olmanın kendileri için bir onur olduğunu kaydeden Siber, parlamentolar arası ilişkilerin önemine dikkat çekerek, özellikle tanınmamışlıktan dolayı yaşanan zorlukların üstünden gelmede Türkiye ile ilişkilerin daha büyük önem taşıdığını belirtti.

 KKTC’nin uluslararası topluluklarda gözlemci üye olarak dahi yer almasının temsiliyet için önemli olduğunu kaydeden Siber, bu konuda Türkiye ile işbirliği yapmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Siber, Kıbrıs konusunda herkesin yaşayabilir, güven içinde hissedebileceği kalıcı bir çözümü arzuladığına işaret ederek, “Çözüm irademiz devam ediyor. Olumlu sonuçlanması hepimizi memnun eder” dedi.

1449662567.jpg

KAHRAMAN

İsmail Kahraman da konuşmasında, ilk yurt dışı ziyaretin KKTC’ye yapılması teamülünü yerine getirmekten gururu duyduğunu söyledi. Türkiye’nin her zaman KKTC’nin ve Türkiye’nin yanında olduğuna işaret eden Kahraman, “Bu bütünlük içinde meselelerin üzerinden beraber geleceğiz” dedi.

Devam eden Kıbrıs müzakerelerinin hayırlı ve iyi neticelenmesi temennisinde bulunan Kahraman, Türkiye ve KKTC’nin birlikte güzel şeylere imza atmaya devam edeceğini belirtti.

Kahraman, konuşmasının sonunda, “ Sizin şahsınızda tüm milletvekillerine esenlik ve sağlık dilerim” dedi.

1449662571.jpg

1449662579.jpg

1449662570.jpg