Suna ERDEN 


Lefkoşa’da 26 yaşındaki Arda Erkan dün sabaha karşı park halindeki aracında arkadaşı tarafından ölü olarak bulundu. Evden arkadaşları ile buluşmak için çıkan Arda’nın alkol aldıktan sonra gece krize girdiği, arkadaşlarının müdahale ettiği ancak biraz sakinleşince yalnız kalmak istediği öne sürüldü. Arda’yı aracında tek başına bırakıp giden arkadaşlarından Fatih Kahraman, gece krize giren arkadaşını merak edince sabaha karşı gidip baktı. Arda’yı araçta hareketsiz bulan Kahraman Arda’nın içinde bulunduğu aracı sürerek Lefkoşa Dr. Buhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne getirdi. Ancak Arda için çok geç kalındığı anlaşıldı ve yaşamını yitirdiği belirlendi. 

EĞLEMEYE ÇIKTI, ÖLÜ BULUNDU 

Gazeteci Mustafa Erkan’ın oğlu Arda Erkan önceki akşam ailesine arkadaşları ile görüşeceğini söyleyip, babasına ait aracı olarak evden ayrıldı. Arkadaşları ile buluşmak için evden ayrılan Arda dün sabaha karşı Ortaköy’de Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park halindeki araçta ölü olarak bulundu. 

ARACI SÜRDÜ, HASTANEYE GETİRDİ 

Arda’yı Ortaköy’de aracının ön yolcu koltuğunda hareketsiz bulan arkadaşı Fatih Kahraman, aracı sürerek Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne getirdi. Sağlık görevlileri araçta hareketsiz yatan Arda Erkan’ın zaten ölmüş olduğunu teyit edince polise haber verildi. 

NARKOTİK İNCELEME YAPTI 

Polis ve olay yeri inceleme ekipleri hastane önüne park edilen araçta uzun süren incelemeler yaptı. Lefkoşa Adli Şube Ekipleri’nin yanı sıra, Narkotik Ekipleri de olay yerine geldi. Araçta yapılan incelemede uyuşturucu madde bulunmazken enerji içeceği bulundu. 

DARP İZİ YOK, DOKU ÖRNEKLERİ ALINDI 

Gerekli incelemelerin ardından Arda’nın cansız bedeni araçtan çıkarılarak morga kaldırıldı. Burada ceset üzerinde yapılan otopside darp izine rastlanmadı, alınan kan ve doku örnekleri ise analiz için laboratuvara gönderildi.26 yaşında aracında ölü bulunan Arda’nın kesin ölüm nedeninin doku ve kan örnekleri sonucunda kesinlik kazanacağı belirtildi. 

KRİZE GİRDİ 

İddialara göre arkadaşları ile buluşan Arda, alkol ve enerji içeceği aldıktan sonra fenalaştı. Krize girdiği öğrenilen Arda yerde tepindi ve arkadaşları tarafından müdahale edildi. Arda’nın yerde tepinmesi sonucu vücudunda çizikler oluştu. 

YERDE TEPİNDİ 

Arda’nın akşam saatlerinde beraber olduğu arkadaşı Fatih Kahraman’ın polise verdiği ifadede “akşam buluştuklarını, birlikte alkol aldıklarını, daha sonra Arda’nın krize girdiğini ve onu sakinleştirmek için çabaladıklarını” söylediği öğrenildi. 

ARKADAŞLARI GİTTİ, O YALNIZ ARAÇTA KALDI 

Öte yandan Kahraman’ın Arda’nın kriz esnasında kıyafetlerini çıkardığını, yerde tepindiğini söylediği bilgisi elde edildi. Krizi atlatan Arda’nın arkadaşlarına “siz gidin ben arabada biraz dinlenip geleceğim” dediği, arkadaşlarının ayrıldığı, sabaha karşı ise Fatih Kahraman’ın merak ederek saat 06.30 sıralarında Arda’ya bakmaya gittiği ve cansız bir şekilde araçta bulduğu öğrenildi. 

TEK ÇOCUĞUNU ACI BİR ŞEKİLDE KAYBETTİ 

Ailesinin tek çocuğu olan Arda’nın genç yaşta ölümü yürekleri dağladı. Gazeteci Mustafa Erkan oğlunun öldüğünü çağrıldığı polis karakolunda öğrendi. Erkan ailesinin ocağına ateş düşerken Arda’nın neden krize girdiği ve yaşamını nasıl yitirdiği ile ilgili polis soruşturması başlatıldı. Genç yaşta ölümü ile sevenlerini yasa boğan Arda bugün Lefkoşa’da toprağa verilecek.