Batman'da bir kahveye vatandaşlar oturduğu esnada ses bombası atıldı. Patlama sonucu kahvede maddi hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 22.30'da Komando Caddesi üzerinde meydana geldi. PKK'nın 15 Ağustos'ta kuruluşunun 31. yıl dönümünü bahane ederek il genelinde bazı gruplar eylem yaptı. Eylem esnasında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından yol üstünde açık olan ve içinde müşteri bulunan Bıraca Belek kahvehanesine el yapımı ses bombası atıldı. Bomba büyük bir gürültüyle patladı. Cadde üzerindeki ev ve iş yerlerindeki vatandaşların da panik yaşamalarına neden olan patlamada, kahvenin camları kırıldı. Olay anında kahvenin içinde bulunan vatandaşlar bir anda panik içinde kahvehaneyi boşalttı.

Olayı anlatan işletme sahibi Mevlit Sarım, "Ben tezgahta oturuyordum. Bir baktım bir şahıs elindeki bir cismi bize doğru attı ve hemen kaçtığını fark ettim. Kahvehanemde 30 müşterim vardı. Allah'tan kimseye bir şey olmadı. Sadece iş yerimin camları hasar gördü" dedi. Olayın hemen ardından olay yerine gelen terörle mücadele ve olay yeri inceleme ekipleri el yapımı ses bombasının parçalarını toplayıp, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kahveye ses bombası atıldı