Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Ordu'da katıldığı AK Parti mitinginde söz verdiği 80 yaşındaki teyze, geçmişte yaşananları anlatınca kalabalığı hem hüzünlendirdi hem de coşturdu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Altınordu mitingine katıldı. Mitingde geçmişte yaşanan hadiseleri ezanın Türkçe okunduğu dönemleri aktaran Kurtulmuş, bu esnada o günleri yaşayan ve mitinge katılan 80 yaşındaki Taliye Tekneci'ye söz verdi. Mikrofonu alan 80 yaşındaki Tekneci, o günleri gözyaşları içerisinde, toplanan kalabalığa anlattı. Jandarmaların köyleri basıp ibadetlere engel olduğunu vurgulayan Tekneci, "Babam anlatıyordu, "jandarmalar köyleri bastı bizi dövdüler kovdular ne kadar çileler çektik" diyordu. Şimdi Türkiye, güllük gülistanlık oldu, eskiden yol iz yoktu. Ordu'ya gelmek için 10 gün yol yürüyorduk, asfalt döşendi asfalt, aslanım başımızdan eksik olma" dedi.

"HÜKÜMETİMİZİ ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

"Eskiden hükümet yoktu" diyen Taliye Tekneci, o günleri şu sözlerle anlattı:

"Eskiden hükümet yoktu, yemeye ekmek yoktu. Buğdayı kavurduk ekmek yerine yedik. Sırtımıza elbise bulamadık, babalarımız bize çarık dikti. 10 gün yol yürürdük Ordu'ya geleceğiz diye, ayaklarımız yara oldu, annem tuzlu sularla ayaklarımızı temizledi. Yollarda yetişmemiş elmaları verirdi annem bize doysunlar diye. Yatmaya yer yoktu, talaşların üzerinde yattık, hükümet bize sahip çıkmıyordu. Zenginler öte beriyi alıp elbiseleri alıp giyiyordu, bize vermiyorlardı. Bu hükümetimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Akıllık olun fikirli olun bunu bırakmayın."

Kalabalığı 80’lik nine coşturdu

Kalabalığı 80’lik nine coşturdu