Noel ve Yeni Yıl kutlamalarının olduğu bu dönemde, 13’üncü maaşlardan da umut besleyen esnaf, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Yeni yılı karşılamaya sayılı saatler kala, çarşılarda insan kalabalığı görülürken, bu kalabalığın esnafa yaramadığı gözlemlendi. Noel ve Yeni Yıl kutlamalarının olduğu bu dönemde, 13’üncü maaşlardan da umut besleyen esnaf, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Rana SARRO

Yeni yılı karşılamaya sayılı saatler kala, çarşılarda insan kalabalığı görülürken, bu kalabalığın yaramadığı gözlemlendi.

Güney Kıbrıs’ta kutlanan Noel’in de etkisiyle Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Rum ve turist akını olurken, esnaf her zamanki gibi siftah dahi yapamadığından yakındı. 13’üncü maaşlardan, Noel’den ve yılbaşından umut besleyen esnaf, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Yeni yıl öncesinde dün Lokmacı Sınır Kapısı ve bölgedeki Arasta Çarşısı’na giden muhabirimiz, Kuzey’e turist akını olduğunu ancak esnaftan pek bir alışveriş yapılmadığını gözlemledi.

Gazetemize konuşan esnaf ise, yılbaşı öncesinde siftah dahi yapamadıklarını belirterek, bunu satın alınan eşyaların Rum Gümrüğü’nden geçirilememesine ve yerli halkın alım gücünün olmamasına bağladı. Esnafın yüzü her zamanki gibi bu yılbaşında da gülmedi.

“SATIŞ YAPAMADIK”

Gazetemize konuşan esnaflardan İzlem Özenli, “insan var ama satışımız yok. Bu saat oldu ama maalesef daha hiçbir şey satamadık. Çoğu ürünler Adidas veya Nike amblemli olduğu için o taraftaki polisler geçirtmiyor ve eşyaları ellerinden alırlar. Bu yüzden alışveriş yapmazlar. Yeni yıl dolayısıyla yerli halkın alışveriş oranı da düşük” derken; bir diğer esnaf Yücel İpek ise, “Rum tarafında Noel kutlaması nedeniyle çok az bir kımıldanma oldu ama satışlar beklentimizin çok çok altındadır. 13’üncü maaşlar da satışlarımızı hiç etkilemedi” dedi.