“Kalavaç Köyü 5. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri”, 17 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Değirmenlik Belediyesi ve Kalavaç Muhtarlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinliklerde  Kıbrıs kültürünün örf, adet, gelenek ve görenekleri  yaşatılacak.

Değirmenlik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte ses sanatçılarından yerel müzik dinletileri  de yer alacak.

Kıbrıs halk oyunları ve çeşitli parodi sunumlarının da yer alacağı etkinlikte Kalavaç köyündeki otantik binaların tüm kapıları misafirlere açık olacak.

“Kalavaç Köyü 5. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri”nde Kıbrıs’a has yerel yiyecekler, içecekler bulunacak, fastfood, lahmacun, döner,  gözleme gibi yiyeceklere yer verilmemeye özen gösterilecek.

Kalavaç köyüne has sesta, sini, sele, sepet, dokuma ve çeşitli el sanatları yapımı ve satışı da halkın beğenisine sunulacak.

Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız dünyaya barış ve dostluk mesajı vererek “Biz Kıbrıs Türklerinin de bu adada sanatçısı, yazarı, çizeri ve oyuncusu ile yüzyıllardır ayrı kültürümüz ile vardık ve var olacağız” mesajını vermektir” dedi.

1460365149.jpg

1460365161.jpg