Bartın'da yaşayan ve kalbi ile bazı iç organları ters tarafta olan 30 yaşındaki Onur Uyar, sıkça bayılması nedeniyle kendisine müdahale eden sağlık görevlilerinin öldüğünü sanmasından endişe ediyor.

Bir kamu kurumunda çalışan 2 çocuk babası Onur Uyar, 8 yaşındayken okuldaki sağlık taramasında kalbi, dalağı ve midesinin sağda, karaciğer ve safra kesesinin solda olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Tıpta "Situs İnversus Totalis" olarak adlandırılan ve 50 binde bir görüldüğü bildirilen bu durum nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını kaydeden Uyar, ancak tansiyon veşeker hastalığı nedeniyle zaman zaman bayıldığını anlattı.

"BAYILDIĞIMDA ÖLDÜĞÜMÜ DÜŞÜNÜYORLAR"

Kalbinin sağ tarafta olması sebebiyle acil durumda sağlık görevlilerinin kalp atışını duyamayarak bir an öldüğünü düşündüklerini belirten Uyar, "İstanbul’da bulunduğum bir sırada bayılmam sonucu ambulansla kaldırıldığım hastanenin acil doktoru, soltarafımı dinlemiş, kalp ritmini duyamayınca kısa süreli tedirginlik yaşamış. O sırada kendime geldim ve kalbimin sağ tarafta olduğunu söyledim" diye konuştu.

"VÜCUDUMA 'KALBİM SAĞDA' DİYE YAZACAĞIM"

Uyar, en büyük korkusunun bayılmanın yanı sıra trafik ya da başka bir kaza geçirmesi halinde yanlış müdahale edilmesi olduğunu dile getirdi. Şeker ve tansiyon hastalığının yanı sıra bacaklarında damar tıkanıklığı bulunduğunu aktaran Uyar, "Baygınlık veya bir kaza sonrası götürüldüğüm hastanede kalbimin ve organlarımın ters tarafta olduğu bilinmezse çok daha ciddi bir durumla karşılaşabilir, belki hayatımı kaybedebilirim. Tedbir olarak vücudumun bir bölümüne 'kalbim sağda' diye bir yazı yazacağım. Bu benim için hayati önem taşıyor" dedi.