Haluk Doğandor

Lefkoşa’da 17 Mart akşamı yolun karşısına geçerken Neşe Başkan isimli kadının aracıyla çarpması sonrasında olay yerinde hayatını kaybeden Fatih Dudu’nun iki kardeşi, Metehan’ı Lefkoşa’ya bağlayan Osman Örek Caddesi üzerindeki kaza yerine çiçek bıraktı ve “O kalbimizde yaşayacak” dedi.

Olay yerine çelenk bırakıldı

Kardeşlerinin trafik kazası sonrası yaşanan bu ani ölümüne hala inanmakta zorlanan Mustafa ve Muhammet Dudu, dün öğleden sonra Fatih Dudu’nun hayatını kaybettiği yere geldi. Kardeşlerinin anısına çelenk bırakan Mustafa ve Muhammed Dudu, gazetecilere kısa bir de açıklama yaptı. Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri karanfilleri bariyerlere yapıştıran kardeşler olay yerinden ayrıldı.

“Verilecek ceza acıyı dindirmese de hafifletir”

Mustafa ve Muhammed Dudu kardeşler açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bundan 4-5 gün önce kardeşimiz Fatih Dudu’yu tam burada kaybettik. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acı yaşadık. İnşallah Fatih cennete gitmiştir. Allah anne babamıza ve bizlere sabır versin. Biz kimseyi zan altında bırakmamakla birlikte, yaşanan bu kaza sonrasında bir can, bir daha gelmemek üzere ebediyete göçmüştür. Burada bir insan hayatını kaybetmiştir. Biz aile olarak yüce yargıdan her türlü ayrıntıyı değerlendirerek, varsa bir hata cezalandırılmasını istiyoruz. Kimsenin kayırılmadan, adaletli davranılarak bir karar verilmesini yüce yargıdan diliyoruz. Kardeşimize çarpan kişi ceza alsa bile acımız dinmeyecek, ancak biz canımızı kaybettik, suçlu olan da en azından cezasını çeksin. Ailemiz artık bundan sonra yargının vereceği kararı bekleyecek.”

dsc_0164f5dsd-(1).jpg