Bahadır AYNA

Haspolat bölgesinde yayalar için yapılan kaldırım, yayaların can güvenliğini daha çok tehlikeye atıyor. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin girişinde, yolun sağ tarafında parkeden yapılmış kaldırımın pek çok yeri çöküntüye uğradı. Bakımsızlıktan kaldırımlar üzerinde adeta ölüm çukurları oluşurken 1 metreye yakın derinlikteki çukurlar evlerinden okullarına yaya olarak gidip gelen öğrenciler ve birçok vatandaş için tehlike oluşturuyor.

Yaralananlar oldu

Yaya olarak güzergahı kullanan öğrenci ve vatandaşların anayoldan geçen araçlardan korunması amacı ile yapılan kaldırımda oluşan çukurlar tam bir tuzak. Havadis’e konuyu bildiren öğrenciler kaldırımdan yürürken bazı kişilerin açılan derin çukura düştüğünü ve ciddi yaralanmalar yaşadığını anlattı.

Işıklandırma olmaması riski daha çok artırıyor

 

Kaldırımlarda oluşan çukur ve çökmelerin yol açtığı tehlike, yol boyunca ışıklandırma olmaması nedeni ile de daha da artıyor. Her gün okula gidip gelirken tehlike saçan kaldırımı kullanan ve can güvenlikleri konusunda endişe duyan öğrenciler yetkililerden en kısa sürede kaldırımın onarılmasını ve bölgenin ışıklandırılmasını talep etti. Öğrenciler yetkililerin soruna kayıtsız kalması halinde kaldırımdaki çöken yerleri kendilerinin kapatacağını belirtti.