Tali yolların yanısıra Anayollarda meydana gelen çukurlar arabaların aksamlarında hasara  araba lastiklerinin de bombe atmasına neden oluyor.

Anayollarda ağır vasıtaların neden olduğu vadi gibi oyuklar kaza riskini artırırken meydana gelen çukurlar da özellikle ön aksamların hasarlanmasına sebep oluyor.

Lefkoşa sakinlerinden Mehmet Silahşör yaptığı açıklamada, "ben arabam ile Yakın doğu yolunda 35 KM saatte yol alırken su boruları için açılan bir çukura düştüm. Çukura düştükten sonra arabamın gidişişinde bir değişiklik olduğunu fark ettim. Aramabın tekerlekerini kontrol ettiğim zaman ön tekerlerimden birisinden balon gibi bir bombe oluştuğunu gördüm.

Muhtemel bir lastik patlaması sonrasında oluşacak olan kazayı önlemek için lastiği değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi yollarımız kalitelidir diyen bu muhterem efendilere sormak istiyorum. O kaliteli yolllar dedikleri yollar bu ise kalsın ben almamayım. Ve o efendilere benim hasarımın kimin ödeyeceğini de sormak istiyorum. Lütfen birileri bana söylesin" dedi.