Kalkınma Bankası, girişimciliğin desteklenmesi amacıyla İş Kadınları Derneği ile işbirliği çalışması başlattı.

Kalkınma Bankası’ndan verilen bilgiye göre, İş Kadınları Derneği’nin hazırladığı “girişimcilik projesi”, bankanın kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülecek.

Proje kapsamında ülke çapında girişimcilik anketi yapılacak ve anket sonucunda ortaya çıkacak veriler ışığında girişimciliğin gelişimine destek olacak eğitimler verilecek.

Kalkınma Bankası’nın kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülecek projenin giderleri Kalkınma Bankası tarafından karşılanacak.

Projenin sponsorluk sözleşmesinin imza törenine Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sayılı, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış, İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sayılı imza törenşinde yaptığı konuşmada, bankanın kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu projeyi gönülden desteklediklerini ifade ederek, bu projenin kamu-sivil toplum örgütü işbirliğine örnek bir çalışma olmasını diledi.

Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış da konuşmasında, sürdürülebilir kalkınmada toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı.

Kınış, Kalkınma Bankası’nın bu projeyi kurumsal sosyal sorumluluğu kapsamında desteklemesinin temel nedeninin; insan hakları evrensel ilkelerine bağlılığı ve girişim özgürlüğüne saygı olduğunu kaydetti.

Ekonomideki statülerinin güçlendirilmesi, üretimdeki paylarının artırılması ve karar alma süreçlerine katılımlarının artırılması amacıyla kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini belirten Kınış, iş fikrini hayata geçirmeyi hedefleyen genç girişimcilere iş planı hazırlamaları konusunda teknik destek ve girişimcilik başlangıç finansmanı sunduklarını da hatırlattı.