Bakanlar Kurulu, Kalkınma Bankası Müdürlüğü’ne Ercan İbrahimoğlu'nu atadı.

Bakanlar Kurulu, Başbakanlık'ta oluşturulan "Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi" başkanlığına ise Asaf Şenol'u getirdi.

Bakanlar Kurulu’nun bugün saat 10.30’da başlayan toplantısı saat 15.00 sıralarında tamamlandı. Başbakan Ömer Kalyoncu, toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Kalyoncu, bugün toplantıda rutin önergeler yanında, diğer konuların görüşüldüğünü kaydetti. Kalyoncu, İyi İdare Yasası çerçevesinde vatandaşların kamu daireleriyle ilgili başvuracağı birimin faaliyete geçirilmesinin görüşüldüğünü ve başkanlığına Asaf Şenol'un atandığını kaydetti.

Şenol başkanlığındaki birimin Mustafa Kurtuluş Tel ve İbrahim Alkat'tan oluşturulduğunu söyleyen Kalyoncu, iki kişinin daha atanacağı birimin şimdilik Başbakanlık'ta görev yapacağını belirtti.

Kalyoncu, yurttaşların İyi İdare Yasası çerçevesinde yaptığı başvuru ve şikayetlerine çözüm aranacağını, görevini tam yerine getirmediğine inanılan kamu görevlilerinin de uyarılacağını dile getirdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu, bir diğer kararın ise Kalkınma Bankası müdürlüğüne Ercan ibrahimoğlu'nun atanması olduğunu kaydetti. Bu konuda görev değişikliği isteğinin hükümet ortağı tarafından geldiğini ifade eden Kalyoncu, bu atamanın “eski müdür Fatma Kiniş kötü görev yaptı” anlamına gelmediğini belirtti.

Başbakan Kalyoncu, bakanlar kurulunun tüzüklerle ilgili bir karar aldığını da belirterek, bundan sonra değişiklik yapılan tüzüklerin bir hafta boyunca Mevzuat Dairesi ve ilgili bakanlığın web sayfasında vatandaşın bilgisine sunulacağını söyledi.

Kalyoncu, bu çerçevede İhale Tüzüğü’nde inşaat işleriyle ilgili yapılan değişikliğin askıya alındığını ifade ederek, bu tüzüğün gelecek hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında geçirileceğini kaydetti. Kalyoncu, bu sürede tüzüğe şikayet veya öneri gelirse bunların dikkate alınacağını dile getirdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu, hafta sonu yapılan Kıbrıs Rallisinin kazasız belasız tamamlandığını belirterek, yarışın yapılmasında emek veren herkese teşekkür etti. Kalyoncu, rallinin, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı sağladığını kaydetti.

Başbakan Kalyoncu, son olarak bugünkü toplantıda turizm politikasını masaya yatırdıklarını belirtti. Kalyoncu, bundan sonra her toplantıda bir bakanlığın işlerini masaya yatıracaklarını ve işlerin hükümet programına uygun yürüyüp yürümediğinin kontrol edileceğini söyledi.