Başbakan Ömer Kalyoncu Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonları Başkanı Hüseyin Mat ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlıkta gerçekleşen kabulde konuşan Hüseyin Mat, Başbakan Kalyoncu ile tanışmak ve Konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mat, 14 ülkede örgütlenen 1 buçuk milyon Alevi’yi temsil ettiklerini kaydederek, KKTC’deki Alevilerle bir araya gelmek ve cemevi açılışında bulunmak için Adada bulunduklarını söyledi.

Mat, cemevinin açılışa hazır olmadığını fakat hem KKTC hükümeti hem de kendilerinin konfederasyon olarak yapacağı katkılarla en erken zamanda bitmesini umduklarını da dile getirdi.

1450713679.jpg

KALYONCU

Başbakan Kalyoncu da cemevinin yapımının bir önceki hükümet döneminde başlatıldığını ve Avrupa’daki Alevi Konfederasyonu’nun da cemevinin yapımında katkıda bulunacağını bildirdiğini hatırlattı.

Kalyoncu bu konuda ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını da belirterek, Konfederasyondan da benzer bir katkıyı beklediklerini dile getirdi.

Konuk heyet daha sonra Kalyoncu’ya plaket takdiminde bulundu.