Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) hükümette yaşananları ve yeni dönemi tartışmak üzere kitle toplantıları başlattı.

Lefkoşa’da KTAMS konferans salonunda dün akşam ilki gerçekleştirilen toplantıda CTP Genel Sekreter Tufan Erhürman ve CTP-UBP Hükümeti Başbakanı, Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu konuşmacı olarak yer aldı.

CTP’den yapılan açıklama göre, 8 aylık koalisyon sürecinde yaşananların ele alındığı konuşmalarda Erhürman ve Kalyoncu, mali protokol ve su anlaşması konusunda hükümet ortaklarıyla yaşadıkları sıkıntılardan bahsederken, partililer de merak ettikleri konularda soru sorma fırsatı buldu.

KALYONCU: “BECERİKSİZLİKLERİNİ BİZE YÜKLEMEYE ÇALIŞACAKLAR”

Toplantıda ilk sözü alan CTP-UBP Hükümeti Başbakanı, Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti koalisyonunun bu dönemde yaşayacakları sıkıntı ve sorun çözme beceriksizliklerini CTP’ye yüklemeye kalkışacaklarını söyledi.

8 aylık hükümet sürecinde yaşanan her sıkıntıda UBP’nin kendilerini hükümeti bozmakla tehdit ettiğini iddia eden Kalyoncu, mali protokolü imzalamamalarının ise KIB-TEK’in özelleştirilmesi ve yargıyla ilgili meselelerden kaynaklandığını söyledi.

1461326922.jpg

ERHÜRMAN: “BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, partinin birlik ve bütünlüğünü sağlayarak, yoluna devam etmesi gerektiğini belirtti.

CTP’nin üç yıllık iktidarının ardından alnının açık bir şekilde görevi devrettiğini dile getiren Erhürman, bundan sonraki süreçte de CTP’nin her zaman iktidara gelecekmiş gibi hazırlanmaya devam edeceğini söyledi.

Hükümette bulundukları her dönem halkın yararına icraat yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da böyle olacağını kaydeden Erhürman, partinin kendi politikalarını yüzde yüz uygulaması için tek başına iktidara gelmesi gerektiğini ve bunun için de çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

1461326903.jpg

1461326934.jpg