Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 52’nci yaşını kutluyor.

Başbakan Ömer Kalyoncu, BRTK’nın 52’nci yıl dönümü nedeniyle ziyaretler yapan BRTK Müdürü Mustafa Tosun ve Yönetim Kurulu üyeleri kabul etti.

TOSUN: “KKTC HALKINI EN İYİ TEMSİL EDEN KURUMLARDAN BİRİ”

BRTK Müdürü Mustafa Tosun ziyarette yaptığı konuşmada,  BRTK’nın 52’nci yılına erişmesi nedeniyle BRT’li olmanın onuru ve sevincini Başbakan Ömer Kalyoıncu’yu ziyaret ederek yaşamak istediklerini kaydetti.

Tosun,  BRTK’nın KKTC halkını en iyi şekilde temsil eden kurumlardan biri olduğunu vurgulayarak, kurumun gelinen noktada en son teknolojiyle yayınlarını kesintisiz 24 saat sürdürdüğünü, toplumun her kesimine eriştiğini, diğer basın yayın organlarına da teknolojik destek sağladığını söyledi.

“BAŞARI ÖYKÜSÜ”

Tosun, BRTK’nın gelişiminin başarı öyküsü olduğunu ifade edrek,  Kurum’un bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Mustafa Tosun, BRTK’nın kamu yayıncılığı görevini daha da iyi şekilde yerine getirmek için gelişimini sürdüreceğini ve yayıncılık alanında öncülük yapmaya devam edeceğini söyledi.

KALYONCU: “KURUM ÜZERİNDE HÜKÜMET BASKISI YOK”

Başbakan Ömer Kalyoncu da, “Bayrak ve Kıbrıs Türk Mücahidinin Sesi” anonsuyla 52 yıl önce radyo ile yayına başlayan BRT’nin o günden bugüne Kıbrıs Türk halkının sesi haline geldiğini kaydetti.

Başbakan Kalyoncu, BRT üzerinde zaman zaman hükümetlerin etkisi ve baskısının oluştuğunu belirterek, son zamanlarda BRT üzerinde hükümetin etkisi ve baskısı bulunmadığını, BRT’nin yayınlarını normal bir şekilde yaptığını, bunun da bu şekilde devam etmesini tercih ettiklerini söyledi.

Başbakan Kalyoncu, BRT’nin objektif ve tarafsız yayın yaptığını, vatandaşların da tarafsız ve objektif habere ulaşma hakları bulunduğunu belirterek, BRTK’nın diğer basın ve yayın organların alt yapı ve teknolojik destek vermesinin önemine işaret etti.

Kalyoncu, ülkede farklı seslerin duyulmasının da önemli olduğunun altını çizerek, BRT’nin tarafsız olması yanında basın alanına verdiği destekle bu anlamda büyük katkı yaptığını vurguladı ve bu desteğin devam etmesi dileğinde bulundu.