Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıs Türkü’nün çözümle birlikte dünyanın içine atlayacağını söyledi. Kalyoncu, “Şimdi dışındayız, gördüğümüz muamele odur” dedi.

Kalyoncu, 15 Kasım kutlamaları nedeniyle KKTC’ye gelen Makedonya, Kosova, Madagaskar, Kenya ve Pakistan milletvekillerini ayrı ayrı kabul ederek, görüştü.

Başbakan Ömer Kalyoncu, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, bu tür ziyaretlerin destek anlamında çok önemli olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türklere verilen desteği görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Kalyoncu, müzakere sürecinin olumlu sonuçlanmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını ifade ederek, barış ve huzurun gelişmenin ana unsuru olduğunu vurguladı.

Müzakerelerin yıllardır kesintilerle sürdüğünü ancak ikinci defadır ki herkesin olumlu sonuç alınacağına umutlu baktığını belirten Kalyoncu, insanlara vaat edilen huzur ve refahın ancak çözümle sağlanacağını kaydetti.

1447433845.jpg

İBRAHİM

Makedonya Milletvekili Enes İbrahim, ziyarette yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir günde KKTC’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Makedonya hükümetinin selamlarını iletti.

İbrahim, son dönemde yeniden canlanan müzakere sürecinin olumlu sonuçlanacağına inandığını kaydederek, kendilerinin de uluslararası camiada Kıbrıslı Türkler için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

1447433797.jpg

SİNİK

Kosova Milletvekili Müferra Sinik, Kosova olarak kendilerinin de çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini anımsatarak, Kıbrıslı Türklerin de sorunlarını en kısa sürede arkalarında bırakarak herkesi mutlu edecek bir çözüme ulaşmasını temenni etti.

RAZAFİNDRAVELO

Madagaskar Meclis Başkan Vekili Herman Razafindravelo, burada olduğu süre içerisinde üniversiteleri ziyaret etme imkanı bulduğunu ve gördüklerinden çok etkilendiğini söyledi. Razafindravelo, ülkesindeki üniversitelerle işbirliği fikrinin doğduğunu kaydetti.

KKTC’nin yaşadığı sorunlardan haberdar olduklarını belirten Razafindravelo, “Diplomatik tanınmada yardımcı olamasak da başka konularda destek olmaya hazırız” dedi.

1447433848.jpg

TARIQULLAH

Pakistan Milletvekili Khan Tarıqullah, Kıbrıslı Türklerle her zaman yakın ilişkiler içerisinde olduklarını ve böylesi önemli bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Tarıqullah, Kıbrıslı Türkleri her zaman desteklediklerini ifade ederek, müzakere sürecinin de herkes için hayırlı olacak şekilde sonuçlanmasını temenni etti.

1447433849.jpg

KEROW

Kenya Senatörü Billow Adam Kerow ise, Kıbrıs’ta yaşananların kendilerini üzdüğünü kaydederek, iki tarafın da onaylayacağı bir anlaşmayla her şeyin geride kalması temennisinde bulundu.

Kerow, Kıbrıs’ta varılacak bir anlaşmayı ve çözümü birçok dünya ülkesinin de destekleyeceğini söyledi.

1447433846.jpg