Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, ilk yurt dışı ziyaretini bu akşam Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun davetiyle Ankara’ya yapıyor.

“Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetler Arası Anlaşma”ya imza atmak üzere Ankara’ya gidecek Başbakan Kalyoncu’ya 3 de bakan eşlik edecek.

Türk Hava Yolları’nın Ercan’dan saat 21.30’da kalkacak uçağıyla Ankara Esenboğa Havaalanı’na gidecek Başbakan Kalyoncu’yla birlikte, Dışişleri Bakanı Emine Çolak; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren; Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali; Başbakanlık Müsteşarı Ömer Aydın Köseoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de Ankara temaslarına katılacak.

Ankara temaslarına yarın saat 11.00’de Anıtkabir’i ziyaret ve Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak başlayacak Başbakan Kalyoncu, daha sonra Çankaya’daki Türkiye Başbakanlık binasında resmi karşılama töreniyle karşılanacak.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’yla baş başa görüşmenin ardından suyla ilgili anlaşma imzalanacak ve ardından basın toplantısı düzenlenecek.

Başbakan Kalyoncu ve heyeti yarın gece yurda dönecek.