Döviz krizine önlem çalışmaları çerçevesinde Başbakanlık’ta  özel okullar ve üniversitelerle yapılan toplantı sona erdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında  Maliye Bakanı Hasan Başoğlu ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren’in katılımıyla yaklaşık 2 saat süren toplantıya,  Akdeniz Karpaz Üniversitesi,Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne American Üniversitesi, Girne Amerikan Koleji, Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi,, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi,  The English School of Kyrenia,  Necat British College ve Levent Koleji temsilcileri katıldı.

Başbakan Kalyoncu toplantıya girerken, dövizle eğitim veren üniversite ve okullardaki harçlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söylemişti.

Devletin temsilci atayıp yönettiği iki üniversite olduğunu, diğer üniversite ve okulların özel sektörün yönetiminde olduğunu vurgulayan Kalyoncu, “Dolayısıyla bu sektörde emir komuta zinciri işlemez. Bu sektörde gönüllülük meselesi vardır, oturup konuşacağız ” İfadesini kullanmıştı.