Başbakan Kalyoncu bugün Başbakanlıkta basına yaptığı açıklamada, eğitime ilişkin dün bir kabulde söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, dün TED Koleji kabulünde eğitime ilişkin söylediği bazı sözlerin, öğretmenler arasında tedirginlik yarattığını, bugün verilen demeçlerin, öğretmen camiası adına da eğitimde işlerin doğru gitmediğinin göstergesi olduğunu belirtti. Kalyoncu, “Bunun düzeltilmesi gerektiği gün gibi ortadadır” dedi.

Kalyoncu, şöyle devam etti:

“ ‘Genellikle fakir ailelerin çocukları devlet okullarına gidiyor’ demiştim. Bu da çocuklar açısından fırsat eşitliği yaratmıyor. Bu konu gerçekten de önemli bir konudur. Öğretmenler ve sendikacıların açıklamaları da bunu doğrular niteliktedir”

Eğitimde elbirliğiyle düzeltilmesi gerekenler olduğunu dile getiren Kalyoncu, önümüzdeki dönemde bu konunun tartışılması gerektiğini ifade etti.

Eğitimin önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Kalyoncu, geleceği şekillendirecek çocuk ve gençlerin, kaliteli eğitim almasının ve fırsat eşitliğinin geçerli olmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin eğitimin seviyesini düşürdükleri anlamında bir söz söylemediğinin altını çizen Kalyoncu, ancak kabulde yaptığı açıklamanın böyle algılandığını kaydetti.

Kalyoncu, devlet, Eğitim Bakanlığı, veliler ve öğretmenler, yani toplumun her kesiminin, hep beraber eğitimi yukarı çekmek amacıyla çalışması ve çaba göstermesi gerektiğini söyledi.