Başbakan Ömer Kalyoncu, Ankara’da müzakere edilen 2016-2018 Ekonomik Protokole ilişkin çalışmaların dün akşam tamamlandığını söyledi.

BRT’ye konuşan Başbakan Kalyoncu, 70 sayfadan oluşacak Ekonomik Protokol hakkında anlaşılan ve anlaşılamayan konuların yazıldığını belirtti.

Başbakan Kalyoncu, Ömer Köseoğlu başkanlığındaki heyetin yaptığı çalışmaların ardından kendisinin devreye gireceğini ifade etti.

Kalyoncu, 2016-2018 Ekonomik Protokolü için anlaşılamayacak bir konunun olacağını düşünmediği vurguladı.

“Benim niyetim protokol üzerinde anlaşılmasıdır. Sorun çıkmayacağı kanaatindeyim” diyen Kalyoncu, protokole ilişkin bir konuda Türkiye tarafından karşı duruş sergilenmesi halinde ise o noktada görüşmeler yapılacağını kaydetti.

Başbakan Kalyoncu bir soru üzerine protokolde KIB-TEK konusunda sorun yaşanabileceğini belirtti.

Kalyoncu, “Elektrik konusu sorun. Bizde bunun farkında olarak KIB-TEK ile ilgili gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Elektrikte üretim, dağıtım ve tahsilatına ilişkin iyi çalışmalar yapılıyor” dedi.

Başbakan Kalyoncu, 2016-2018 Ekonomik Protokolü’nde Limanlar ve Telefon Dairesi’nin kamu-özel ortaklığının yer alacağını da söyledi. Kalyoncu, 2016-2018 Ekonomik protokole geçmiş protokolde yer alıp da uygulanmayan konuların da gireceğine dikkati çekti.