Kalyoncu, bugün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı çerçevesinde KKTC’de bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Kosova ve Makedonya heyetlerini kabul etti.

Başbakan Kalyoncu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hülya Durmaz ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkan Ertan Ersan başkanlığındaki heyetle görüştü.

Kalyoncu daha sonra Kosova milletvekilleri Müferra Şinik ile Fikrim Damka ve Makedonya’dan gelen Türk Hareket Partisi Başkanı ve milletvekili Prof. Dr. Adnan Kahıl ile milletvekili Enes İbrahim ile biraraya geldi.

KALYONCU

Kalyoncu, kabullerde yaptığı konuşmalarda, hükümet olarak tavırlarının barıştan yana olduğunu, geçmişten ders alıp, geleceğe yelken açmayı hedeflediklerini belirtti.

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir ada bırakmak istediklerine vurgu yapan Kalyoncu, “her şeyden en önce gelen, en önemli olan barıştır” dedi.

Müzakere sürecinin devam ettiğine işaret eden Kalyoncu, “Biz barışa giden yolda yürümeye devam edeceğiz, umarım ki çözüme ulaşırız. Şu anda uluslararası hukukun dışındayız. Amacımız sorunu çözüp dünyayla zengin ilişkiler kurmaktır” diye konuştu.

DURMAZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hülya Durmaz, dernekle ilgili bilgi verdiği konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesi sonucu kazandığı özgürlüğün kendilerine de gurur verdiğini belirtti.

ŞİNİK

Kosova milletvekili Müferra Şinik de yeni kurulan hükümete ve Başbakan Ömer Kalyoncu’ya başarılar diledi. Şinik, adada olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Asıl hedefinize barışçıl bir şekilde ulaşmanızı temenni ediyoruz” dedi.

KAHIL

Makedonya Türk Hareket Partisi Başkanı ve milletvekili Prof. Dr. Adnan Kahıl da iki ülke insanı arasında kültürel benzerlikler bulunduğunu söyleyerek, farklı coğrafyalarda  benzer mücadeleler verildiğini kaydetti.

Kabullerin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.