Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı bir çözüme kavuşması için Kıbrıs Türk Halkı’nın her fırsatta ortaya çözümden yana bir tavır koyduğunu vurguladı.

Kalyoncu, “Geçmişte yaşanan olumsuzluklara rağmen inancımızı hiçbir zaman kaybetmeden, kendi ayaklarımız üzerinde durmayı başardık” dedi.

21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’nın 52’nci yıldönümü kapsamında bir mesaj yayınlayan Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıslı Türklerin özgürlük mücadelesi uğruna canlarını ortaya koyan şehitleri rahmet, gazileri ise minnetle andıklarını kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin geçmişte olduğu gibi bugün de umut ve inançla güçlü duruşunu koruduğunu ve daha sağlam adımlarla ilerlemesini sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Ömer Kalyoncu mesajında şunu da kaydetti:

“Kıbrıs Türkü, ulaşılacak bir anlaşmayla hak ve menfaatlerinin korunacağına olan inancını korumuş, bu konuda büyük bir sabır ve kararlılıkla beklemiştir.

Geçmişte yaşananların bir kez daha yaşanmaması dileğiyle, tüm dünya kamuoyuna göstermiş olduğumuz kararlılık ve iyi niyetin göz ardı edilmemesi temennisini bir kez daha yinelemek istiyorum.”