Başbakan Ömer Kalyoncu, 72 saat su altında kalarak KKTC’yi “Guinness Rekorlar Kitabı”na yazdıran Cem Karabay’ı kabul etti.

Kabulde ilk sözü, Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı da olan Cem Karabay aldı. 17 Temmuz sabahı Yavuz Çıkarma Plajı’nda denize girdiğini ve denizden 20 Temmuz sabahı çıktığını anlatan Karabay, “Tüple en uzun süre denizde yaşama dünya rekorunu” kırdığını vurguladı.

Denizin altında geçirdiği 72 saati “tatil” olarak niteleyen Cem Karabay, gelecek yıl bu rekoru ikiye katlama hedefinde olduğunu belirtti. Bu alandaki rekorun 51 saat 24 dakikayla Mısır’da olduğunu anlatan Karabay, 72 saat rekorunun kırılması halinde yeni rekoru kırmaya, hatta ikiye katlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Cem Karabay, kendisi için asıl başarının ise KKTC’nin adını “Guinness Rekorlar Kitabı”na yazdırmak olduğuna dikkat çekti.

Karabay, Başbakanlığın verdiği desteğin kendileri için önemine de işaret etti.

Başbakan Kalyoncu ise kabuldeki konuşmasında, zor bir iş başaran Cem Karabay’ı tebrik ederek, başarısının devamını diledi.

Karabay, kabulün sonunda Ömer Kalyoncu’ya KKTC’nin yanı sıra KKTC Başbakanlığı’nın adının da yer aldığı “Guinness World Records” imzalı sertifika takdim etti.

Kalyoncu ve Cem Karabay, plaket teatisinde de bulundu.

1439284031.jpg

1439284033.jpg