Başbakan Ömer Kalyoncu, 2016-2018  Mali Yılı Protokolü ile ilgili resmi görüşmelerin Türkiye’de hükümet kurma çalışmaları nedeniyle henüz başlamadığını söyledi.

Kalyoncu, KKTC’den bir heyetin geçtiğimiz günlerde Ankara’da gayri resmi temaslar yaptığını da bildirdi.

Bir kabulü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalyoncu, gayrı resmi görüşmelerin, bir önceki protokolden kalmış  ve yapılmamış bazı işlerin akıbetinin ne olacağıyla ilgili olduğunu belirtti.

“2016-2018  Mali Yılı Protokolü” ile ilgili resmi görüşmelerin henüz başlamamasının Türkiye’de henüz bir hükümet kurulmamış olmasından kaynaklandığını dile getiren Kalyoncu,  Türkiye’nin bütçe rakamlarını bilmediklerini, sadece bir zemin yoklaması açısından resmi olmayan görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Kalyoncu, iş dünyasının “protokol görüşmelerinde geç kalındığına” ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine ise, Türkiye’deki seçimler ve hükümet kurma çalışmalarından dolayı görüşmelerde geç kalınmış sayılmadığını kaydetti.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu ile Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen geçtiğimiz günlerde Ankara’da protokolle ilgili gayrı resmi temaslarda bulunmuştu.