Başbakan Ömer Kalyoncu ise konuyla ilgili konuşmasında ülkenin su fakiri olduğunu kaydederek, “Var olan suyu içemiyoruz, kullanamıyoruz ama bu konuda gereksiz konuşuyoruz. Bu suya ihtiyacımız var mı? Var. ‘Böyle yapmazsanız size suyu vermem’ diyorlar. Çok fazla olanağınız yok” şeklinde konuştu.

Su anlaşma metninin taslağında önemli düzeltmeler yaptıklarını da kaydeden Kalyoncu,“Daha ihale gerçekleşmedi. Şirket, ihale şartları ve fiyat belli değil ama biz bunun için ‘peşkeş’ ifadesini kullanıyoruz.  Bazı şeyleri karıştırıyoruz” dedi.

Ülkede suya ihtiyaç olduğunu yineleyen Başbakan,  “Bu anlaşma oynayarak yaptığımız bir anlaşma değil. Zorunlu olduğumuz bir anlaşmadır. Bu suya ihtiyacımız var. Toplam suya ödediği para, ödeyeceği paradan daha fazladır. Almadığınız, kullanamadığınız, tankerlerle gelen suya, içme suyuna para veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Suyu yönetecek olanın devlet olduğunu da sözlerine ekleyen Kalyoncu, “Tartışmalar yerinden oynatılmış durumda” dedi, “Anlaşmanın ülkeye hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.