Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran,  Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran,  kardeş dernekleri olan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin daveti üzerine KKTC’nin 32. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere adaya geldiklerini belirtti.

Uran, KKTC’de her zaman huzur ve güveni istediklerini, Kıbrıs Türk halkının destekçisi ve takipçisi olduklarını belirtti.

Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesine de değinen Uran, suyun barış için bir anahtar olmasını diledi.

Başbakan Ömer Kalyoncu da yıldönümlerinin geçmişin muhasebesini yapmak açısından önemli olduğunu belirterek, KKTC’nin ilanından bu yana önemli mesafeler kaydedildiğini ifade etti.

Kalyoncu, bölgeye henüz istikrar gelmediğini, Türkiye’nin de desteği ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, Türkiye’den gelen suyun barış suyu olması temennisinde bulundu.

İstikrarın olmadığı ortamlarda gelişimin de kolay olmadığını kaydeden Kalyoncu, barışın olduğu ortamlarda gelişme ve refahın artacağını söyledi.

Kalyoncu, daha iyi bir gelecek uğruna hayatını feda edenleri rahmetle andı.