Başbakan Ömer Kalyoncu, “Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi” için KKTC’de bulunan heyeti kabul etti.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre kabulde GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, AB Proje Yönetim Uzmanı Musa Karademir ve Avrupa İŞAD Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch, Avrupa İş Adamları Kulübü Başkanlığı Program Koordinatörü Alice Roch, Dünya Koruma Vakfı Avrupa Temsilcisi Başdanışmanı Dr. Jan Dethloff hazır bulundu.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu kabulde, zirvenin çok önemli olduğunu, zirveye birçok ülkeden katılım olacağını ve bunun KKTC için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Kalyoncu, zirvenin Başbakanlık himayesinde gerçekleşecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, zirveye destek vereceklerini vurguladı.

1448632002.jpg

AKPINAR

Akpınar da,  Uluslararası Diplomatlar Birliği, GAÜ ve Avrupa İŞAD Kulübü ile bir ekonomi zirvesi planladıklarını, ekim ayından itibaren sürecin başlayacağını söyledi. Akpınar ayrıca, Kıbrıs’ın ivme kazanan barış sürecinde AB ve dış ülkelerden yatırımların ekonomiye katkı olarak yansıyacağını ifade etti.

BOZÇELİK

Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik de, İstanbul’da yapılan daha önceki zirvenin başarılı geçtiğini, Kıbrıs barış sürecinde ekonomi, yatırım ve enerji konularını zirveye taşımak istediklerini kaydetti.

Bozçelik konuşmasının devamında, Tüm Avrupa’daki yatırımcıların yanı sıra Yunan yatırımcıları da zirveye katmak istediklerini, Başbakanlığın da desteğiyle yapılacak zirveyi daha iyi yerlere getirebileceklerini söyledi.

1448632013.jpg