AA’nın haberine göre, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Lübnan Başbakanı Tammam Salam, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ve Filistin eski Başbakanı İsmail Haniye de kutlayanlar arasında yer aldı.

TC Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kalyoncu, Siber, el-İbadi, Neçirvan Barzani, Salam, Mesut Barzani, Meşal ve Haniye'nin Davutoğlu'nu telefonla aradığı bildirildi.

KKTC

Başbakan Ömer Kalyoncu Davutoğlu'nu arayarak Ana vatan Türkiye'nin istikrar ve kalkınmasının KKTC'ye refah ve istikrar sağlayacağını belirterek, bu çerçevede seçim başarısı nedeniyle KKTC hükümeti ve Kıbrıs Türk halkı adına Başbakan Davutoğlu'nu kutladığı bildirildi.

Davutoğlu'nun da muhatabına teşekkür ederek, geçirdiği ameliyat nedeniyle Kalyoncu'ya geçmiş olsun dileklerini ilettiği, hükümet kurma çalışmaları sonuçlanır sonuçlanmaz KKTC'yi ziyaret etmeyi öngördüğünü dile getirdiği kaydedildi.

Meclis Başkanı Sibel Siber'in de Davutoğlu'na başarılı bir dönem dileklerini sunarak, Davutoğlu'nu 32. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için KKTC'ye beklediklerini ifade ettiği, Başbakan Davutoğlu'nun da hükümet kurma çalışmalarının sürdüğünü, ancak ilk dış ziyaretini mutad olduğu üzere KKTC'ye yapacağını kaydettiği dile getirildi.