Başbakan Ömer Kalyoncu, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı'yı kabul etti.

Başbakanlık'ta makam odasında Dizdarlı'yı kabul eden Kalyoncu'ya Bakanlar Kurulu Sekreteri Yener Ersoy eşlik etti.

Ombudsman Emine Dizdarlı, görüşmede yaptığı konuşmada, Başbakanlığın idari alanda genel karar organının başı olduğunu, Ombudsmanlığın da görevi kapsamında 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasını kapsayan 6 aylık bir rapor hazırladığını belirtti.

Dizdarlı, idarenin düzenli çalışması, Başbakanın sıkıntılarını da az da olsa azaltabileceğine işaret ederek, bu nedenle raporun yararlı olacağına inanç belirtti.

Kurumların devletin temel taşları olduğuna işaret eden Dizdarlı, yasalara uygun çalışmasının idarenin işini de rahatlatacağına inandığını söyledi ve raporu Başbakan'a sundu.

KALYONCU: "DENETİMLER VAZGEÇİLMEZ"

Başbakan Ömer Kalyoncu da, Anayasal bir kurum olan Ombudsman'ın denetim yapmasının kendileri açısından vazgeçilmez olduğunu belirtti.

"Açık söylemek gerekirse bizim devletimiz kurulduğu günden bu yana aslında denetim özürlü doğmuş gibi bir durumu vardır" diyen Kalyoncu, bu konuda şimdi Başbakan olarak kendisinin de, geçmişte de milletvekili olarak sürekli söylediğinin bu olduğunu kaydetti.

Her adımda devlette yer alan herkesin denetim ve kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Kalyoncu, siyasilerin de seçimler vasıtasıyla kontrol edilebileceğine işaret etti.

Kalyoncu, ancak “vatandaşın yaptığı kontrolün bile eksik olduğunu” ifade ederek, çünkü geçmişte kaç defa parti değiştiren insanların günün sonunda yine bir şekilde seçildiğine dikkat çekti.

Bunun da; vatandaşın da, denetim görevini eksik yaptığını gösterdiğini ifade eden Kalyoncu, onun için herkesin çok daha titiz olması gerektiğini, hem kurumların hem vatandaşların bu kontrol mekanizmasını işletmesi gerektiğini kaydetti.