Lefkoşa Kozmopolitan ÜniversitesiMütevelli Heyeti Başkanı Ertan Birinci başkanlığında Rektör Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu, Mütevvelli Heyeti üyeleri Tekin Birinci ve Gülsüm Yücel’den oluşan heyet kuruluş çalışmaları hakkında Başbakan Kalyoncu’ya bilgi verdi.

Kuruluş çalışmalarını tamamlayanKozmopolitan, YÖDAK’a yapılan başvurudan olumlu sonuç alınması halinde 2016 yılında eğitime başlamayı planlıyor.

Kabulde, üniversitenin yasal kuruluş sürecinin tamamlandığını anlatan Birinci, eğitim vermek için de YÖDAK’a ön izin başvurusu yaptıklarını yineledi.

Başbakan Kalyoncu da, eğitim sektörünün turizmle birlikte ülkenin temel ekonomik girdisini oluşturduğunu vurguladı ve bu nedenle kalite çıtasının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yasal prosedürlerin takipedilmesi noktasında titiz ve dikkatli davranılması gerekliliğinin altını çizen Kalyoncu, son 10 yıldaki öğrenci artışına bakıldığında eğitim sektörünün gelişme potansiyeli olduğunu vurguladı.

Kalyoncu, sektörünkaliteli bir şekilde gelişmesi için hem girişimcilerin hem de devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.