Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye 57 yıldır kapısında oyalandığı Avrupa Birliği macerasından artık vazgeçmelidir. Vizesiz seyahat zehir kutusunun süslü ambalajıdır." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri ve vizesiz seyahat sürecine ilişkin yürütülen sürece değindi.

Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat için aranan şartların yerine getirilmesi konusunda ciddi endişelerinin bulunduğunu ifade eden Kamalak, "AB ile ilgili ne zaman bir bayram havası estirilse arkasından tam bir felaket geliyor. Bunun en önemli örneklerinden birisi 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasıdır. O zaman da bu anlaşma tarihi bir zafer olarak sunulmuştu. Sonucu felaket oldu. Gümrük Birliği'nin Türkiye'ye sadece ekonomik maliyeti 20 yılda 500 milyar doları aştı." değerlendirmesinde bulundu.

Gıdadan giyime, otomotivden kozmetiğe birçok Avrupa Birliği ürününün Türkiye pazarına dolduğunu belirten Kamalak, "O dönem bunu zafer gibi sunanların dediği değil, 'yapmayın, bu anlaşma bu millete ihanettir, onlar ortak biz pazar oluruz' diyen milli görüşün dediği çıktı. Aynı tiyatro şimdi yeniden sahneye konuluyor. 'Mercedes'e ucuza bineceğiz' yalanıyla Türkiye'yi Gümrük Birliği'ne soktukları gibi şimdi de 'Vizesiz seyahat' yalanıyla Türkiye'yi daha büyük bir felaketin içine sürüklüyorlar." ifadelerini kullandı.

"YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE MÜCADELESİ VERİLMELİ"

Vizesiz Avrupa seyahati karşılığında Türkiye'den 72 adet taviz vermesinin beklendiğini öne süren Kamalak, batı ile işbirliği yapılarak, Avrupa ve ABD ile yanak yanağa poz vererek İslam dünyasına hizmet edilemeyeceğini savundu.

Kamalak, Türkiye'den yerine getirilmesi istenen 72 maddenin içinde, "KKTC'deki egemenlik hakkından vazgeçilmesi", "Kıbrıs'ın Rumlara teslim edilmesi", "Fırat ve Dicle'nin İsrail'in yararlanması amacıyla uluslararası konsorsiyuma açılması" gibi konuların bulunup bulunmadığının merak edildiğini vurguladı.

Tüketen değil üreten bir ekonomi için gerekli altyapı ve yatırımlara öncelik verilmesi gerektiğini dile getiren Kamalak, "Türkiye tehlikeli ve hayali mecralarla vakit geçirmek yerine yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya mücadelesi vermelidir. En önemlisi de batı kulübüne girmenin değil, İslam Birliği'ni kurmanın mücadelesi verilmelidir. Türkiye 57 yıldır kapısında oyalandığı Avrupa Birliği macerasından artık vazgeçmelidir. Vizesiz seyahat zehir kutusunun süslü ambalajıdır." diye konuştu.

KARAMAN'DAKİ CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARI

Mustafa Kamalak, açıklamasının ardından bir basın mensubunun, Karaman'daki cinsel istismar iddialarıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine yaşananları şiddetle telin ettiğini söyledi.

Yaşananlara şaşırmadığını ifade eden Kamalak, 'milli eğitim' denilen şeyin ancak 'Milli Piyango' kadar milli olduğunu belirtti.

Milli Piyango'nun ise bir kumar kuruluşu olduğunu öne süren Kamalak, "Biz önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Tek çare mili görüş politikalarına dönmekti