Açıklamaya göre, münhal yükselme yeri (terfi) sınavlarının yanında, münhal ilk atama kadrolarının öncelikli olarak doldurulabilmesi için yazılı yarışma sınavlarının da tarihleri belirlenmeye başlandı.

Bu bağlamda daha önce sınav tarihi duyurulan Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi kadrosundaki münhal 3 adet IV. Derece Radyografer (ilk atanma yeri) mevkii ile ilgili olarak yazılı yarışma sınavı 2 Mayıs Cumartesi; İlköğretim Dairesi kadrosunda münhal bulunan 3 adet I. Derece Eğitim –Öğretim Uzmanı (ilk atanma ve yükselme yeri) mevkii ile ilgili olarak yazılı yarışma sınavı 15 Mayıs Cuma; Bütçe Dairesi kadrosunda münhal bulunan 7 adet III. Derece II. Sınıf Bütçe Memuru (ilk atanma ve yükselme yeri) mevkii ile ilgili olarak yazılı yarışma sınavı 16 Mayıs Cumartesi ve Mahkemeler kadrosunda münhal bulunan 2 adet III. Derece Maliye, İstatistik ve Ayniyat Memuru (ilk atanma ve yükselme yeri) mevkii ile ilgili olarak yazılı yarışma sınavı ise 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Sınav yeri ve saatleri, sınav tarihinden en az 3 gün önce adaylara kısa mesaj ve KHK web sitesi aracılığıyla duyurulacak.

Açıklamaya göre ayrıca, Kamu Hizmeti Komisyonu’nca daha önce münhal ilan edilen tüm dışa açık (ilk atanma yeri) kadrolar ile ilgili yazılı yarışma sınavlarının en geç Temmuz ayı sonuna kadar yapılıp tamamlanması hedefleniyor.

Sınavlar yapıldık sonra diğer münhallerin sınav tarihleri adaylara sınav gününden en geç 15 gün önce web sitesinden duyurulacak. Bu nedenle münhal kadrolara başvuru yapan kişilerin khk.kamunet.net adresli web sitemizi düzenli olarak takip etmeleri gerekiyor.