Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Yönetim Kurulu üyeleri, sendikanın 27’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrine çelenk koydu.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, sendika Mali Sekreteri Pembe Yıldızev ile Eğitim Sekreteri Mehmet Serdar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, KAMU-İŞ Danışmanı Hasan Değirmencioğlu ve Yıldızev, birer konuşma yaptı.

Mali Sekreter Pembe Yıldızev konuşmasına sendikanın kuruluşuna ve bugünlere gelmesine katkı koyan herkese teşekkür ederek başladı.

“Kamu Çalışanlarının Aylık ( Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”na karşı Yargıtay Mahkemesi’ne açtıkları davayı kazandıklarını anımsatan Yıldızev, bu kararın yargıya olan güvenlerini sağlamlaştırdığını belirtti.

“KAMU-İŞ’in 27. yaşı kutlu olsun” diyen Yıldızev, sendikanın bundan sonra da ülke ve çalışma yaşamına imza atmaya devam edeceğini kaydetti. 

Danışman Hasan Değirmencioğlu, KAMU-İŞ’in 6 Aralık 1988’de, sendikal boşluğu doldurmak, sendikal gereksinimleri karşılamak için kurulduğunu söyledi.

Değirmencioğlu, o dönemde sendikal boşluk yaşandığından işçilerin KAMU-İŞ çatısı altında birleşerek, Toplu İş Sözleşmesi ve Grev ve Referandum Yasası ile İş Yasası’nı hazırlamaya başladıklarını, bu ve benzer yasaların Meclis’ten geçmesi için çaba harcandığını ve sonunda yasaların geçirildiğini ifade etti.

Sağlam temellere dayanan işçi haklarının günümüze kadar devam ettiğini ve devam ettirileceğini söyleyen Değirmencioğlu, “KAMU-İŞ’in bunda büyük rolü vardır” dedi.

Değirmencioğlu, Kıbrıs davasında da barış görüşme sürecini ve liderleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

“Kamu Çalışanlarının Aylık ( Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”na ilişkin, sendikanın açtığı davanın kazanıldığını anımsatan Değirmencioğlu, bunun sendika yöneticilerinin başarısı ile mümkün olduğunu belirtti.

Değirmencioğlu, “Tüm üyelerimizin destekleri ile bugüne kadar gelen zorlu şartlarda görevlerin ifa eden KAMU-İŞ’in 27’nci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diye konuştu.

1449393018.jpg

1449393004.jpg

1449392981.jpg