Kamu-İş önünde saat 10.00’da toplanacak olan üyeler Başbakanlığa yürüyecek. Yürüyüşe katılmak için bölgelerden otobüs kalkacak.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenlenmesi yasası, diğer adıyla “Göç Yasası” diye bilinen yasanın Toplu İş Sözleşmelerine müdahalesinin, çeşitli aşamalarda Hükümet’e, yetkililere, Meclis’in en yüksek kademesine intikal ettirildiğini, ancak bugüne kadar bir sonuca ulaştırılamadığını belirtti.

Göç Yasası ile çalışanların ikiye bölündüğünü, aynı işi yapan aynı odada çalışanlar arasında ayrıcalıklar yaratıldığını söyleyen Dilek, “Maaş ve ücretlerinin yanında sosyal güvenlik de aynı oranda azalmış, kıdem tazminatları yok sayılmıştır” dedi.

Dilek, yetkililerin bu yasanın değiştirilmesi için çalışma yaptıklarını, 2014 Temmuz ayından beri çalışmalarının sürdüğünü ancak her nedense bir sonuca ulaştırılmadığını gördüklerini belirterek, üç yıldan beri bu yasadaki olumsuzlukların, Kaza Mahkemesi’ne intikal ettirildiği, daha sonra da Yüksek İdare Mahkemesi’ne aktarıldığını ancak henüz bir sonuca ulaşılamadığını anımsattı.

Dilek, “47/2010 sayılı yasanın olumsuzluklarının kaldırmak için, diyalog, müzakere ve yargıya gitme yollarını denedik. Bu konulardaki mücadelemiz devam edecektir” dedi.