KAMU-İŞ Genel Başkanı Sami Dilek, Türk parasına karşı yabancı para birimlerinin değer kazanmasının alım gücünü zayıflattığını, halkı fakirleştirdiğini belirterek, yetkililerden geçici bir tedbir olarak, döviz kurlarını sabitlemelerini talep etti.

Dilek yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemiz, yabancı para birimlerinin altında ezilmekte, çocuk okutanlar, ev almak için borçlananlar, evlenip aile kurmak için borçlananlar, çeşitli ihtiyaçlarından dolayı borçlananlar, işlerini idame ettirmek için çaba sarf edenler iflas etmişler veya iflasın eşiğine gelmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Hayatını olumsuz yönde etkileyen, döviz kurlarına karşı, hükümet, Merkez Bankası ve Meclis’in tedbir almadığını belirten Dilek, “Sadece seyirci olarak bakmakta, insanlarımızın iflasını beklemektedir. Devlet Planlama Örgütü’nün açıklamakta olduğu hayat pahalılığı indeksi, hükümetin bu konuda almış oldukları katı kararlarla, çalışanların alım güçlerini dengelememekte olup, hayat şartlarını zorlaştırmaktadır” dedi.

Dilek, “Devlet yetkilileri, bu hususta herhangi bir tedbir alamazlarsa, en azından insan yaşamının dengeli devamını sağlamak amacı ile geçici bir tedbir olarak, döviz kurlarında sabitleştirme yönüne gitmelidir” ifadelerine yer verdi.