Kamu-İş, KKTC’de gün geçtikçe kadına karşı şiddet olaylarının çoğaldığına, dozunu artırdığına ve sonuçlarının ölüme kadar gittiğine dikkat çekti.

Kamu-İş kişilerin özgür kimliğine karşı yapılmakta olan fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik saldırılara ve ayrımcılığa karşı mücadele edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erdoğan Özkan yazılı açıklamasında geçtiğimiz hafta, “sürekli şiddet uyguladığı karısının ölümüne neden olan” Serdal Urhan’ın adalet önünde hesap vermesi ve gerekli cezanın verilmesi gerektiğini kaydetti ve yargıya güvendiklerini belirtti.

Küçücük adamızda, eğitim ve tahsil koşullarının çok yüksek oranlarda seyrederken ülkemizde kadına şiddet olaylarının kötü bir şekilde artması bir insanlık ayıbıdır.

Kadına sözlü ve fiziksel saldırının insanlığa sığmayan bir olay olduğunu kaydeden Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kadın hayatının, tümünde kendi ile ilgili kararları, kendisi verebilmelidir. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir. Kendi bedeni, medeni durumu, cinsel yönelimi ve toplumsal baskılardan sıyrılıp kendi kararlarını vermesi bir kadının doğal hakkıdır. Kadınlarımızın her alanda erkeklerle eşit olması sağlanmalıdır. Bu da Devletin ailelerle ilgili, çocuklar üzerinde eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında doğru politikalar üreterek yasalar çıkarması ile mümkün olur. Tabii ki devletin yanında toplum bireyleri de kendine düşeni yapmalıdır.”