Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu-İş Genel Sekreteri Erdoğan Özkan, her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların ders yılına hademesiz ve öğretmensiz başladığını söyledi.

Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, Genel Ortaöğretim, İlköğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’yle yapılan çalışmalarda saptanan hademe eksikliklerinin giderileceğinin kendilerine bildirildiğini ancak bugüne kadar herhangi bir istihdama gidilmediğini kaydetti.

Erdoğan Özkan, okulların pisliğe, mikroplara, hijyen ortamından mahrum bir duruma itildiğini savunarak, “İstihdam sorunu ile ilgili tüm yetkilileri göreve çağırırken taşeronculuk sisteminin ülkemize sokulmasını asla tasvip etmiyoruz. Yapılan eylemin eğitimi engellemek amaçlı olmadığını, daha fazla ilgililerin görevlerini zamanında yapmalarını sağlamak içindir” dedi.

Özkan, Milli Eğitim Bakanı ve hükümetin gerekli duyarlılığı göstererek hademe istihdamına gitmemesi halinde, eylem ve grevlerin tüm okullara yaygınlaştırılarak, eylemin dozunun artırılacağını duyurdu.