Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), 41. kuruluş yıl dönümüyle Dünya Hemşireler Haftası’nı birlikte kutlayacak. 7 Mayıs’ta 41. yılını dolduracak sendika bu amaçla yarından itibaren bir dizi etkinlik düzenliyor.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan yaptığı açıklamada, ebe ve hemşirelerin yaşadığı sıkıntılar, çalışma saatleri ve meslek ödenekleri gibi konularda hazırladıkları yasa değişikliği taslak önerilerini, "Hemşireler Birliği Meslek Yasası'nın" yasallaşması taleplerini, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Çalışma Bakanı, Sağlık Bakanı ve siyasi partileri ziyaret ederek aktaracaklarını bildirdi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE 41 FİDAN VE KAN BAĞIŞI

Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne yarın saat 15.00’te Sağlık Bakanı'nın da katılımıyla 41 meyve ve çam fidanı dikeceklerini duyuran Atan, daha sonra duyurulacak bir tarihte de artan kan ihtiyacını dikkate alarak Kan Bankası’na kan bağışında bulunacaklarını açıkladı

Atan, kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çocuk Geliştirme Merkezi’ni ziyaret ederek tüm çocuklara kırtasiye malzemesi dolu birer okul çantası hediye edeceklerini belirtti.

Yine daha sonra duyurulacak bir tarihte Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne de 41 fidan dikeceklerini ifade eden Atan, 20 Mayıs gecesi ise Dome Hotel'de düzenleyecekleri gala yemeğinde meslekte 25 yılını dolduran üyelerine plaket vereceklerini bildirdi.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Atan, 26 Mayıs’ta ise, Lefkoşa AKM'de "Stresle baş edebilme ve öfke kontrolü, iletişim teknikleri ve beden dili" konularında paneller düzenleyeceklerini duyurdu.